Debatem sobre l'impacte de la indústria 4.0 en la competitivitat

Escrit per Mauricio Echeverria en 2018-06-15T10:08:27.055000+02:00

Topics: Industry 4.0 & IoT

Debatem sobre l'impacte de la indústria 4.0 en la competitivitat

El dimecres 6 de juny vam participar en la taula rodona Impacte de la indústria 4.0 en la competitivitat, organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, en el marc de l'acte de presentació del seu projecte Terrassa 4.0.

El projecte Terrassa 4.0, que s'ha iniciat aquest 2018, és una de les accions que promou l'Ajuntament de Terrassa per dotar les empreses del territori de més competitivitat. El seu principal objectiu és informar, sensibilitzar i acompanyar les empreses perquè no es quedin enrere i es pugin a la quarta revolució industrial.

La presentació dels objectius d'aquest projecte es va basar en les conclusions d'un estudi, elaborat per l'Euncet Business School, sobre el nivell d'incorporació de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0 a les empreses del territori. El resultat d'aquest estudi va posar de manifest que la transformació digital dels processos productius que conformen la cadena de valor de la indústria, és una revolució en marxa tot i que encara incipient, i sobretot desconeguda, per bona part de l'empresariat local.

A la taula rodona, que va tancar l'acte, van participar Xavier Pi de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya, Glòria Serrano de Leitat i Mauricio Echeverría d'IThinkUPC. El debat va girar al voltant de les conclusions d'aquest estudi i el full de ruta que caldria seguir per aconseguir els objectius marcats pel projecte Terrassa 4.0.